after designATplay

after designATplay

before designATplay

before designATplay

the entryway

before we got started with this project the front door was at grade level, with an awkward space at the bottom that didn't serve any purpose. we raised the floor, built a custom walnut door with textured glass to gain natural light in the foyer. walls were painted and ceiling scraped off the popcorn texture. to the left of the foyer we were able to add a powder room for convenience. this foyer is inviting, and light-filled and pulls you into the space, it's the perfect entryway experience.

after designATplay

after designATplay

before designATplay

before designATplay

the big open space

this transformation could not have been more dramatic. before we started with the renovation the living space was dark, broken up and enclosed. we installed a 8' slider for access to the back yard, we took out all the walls separating the kitchen and the dining room. we raised the ceilings in the kitchen and dining room and scraped them off the popcorn texture. all new recessed LED lighting was installed, the kitchen and dining were relocated for a better flow and open concept entertainment space. the new hickory flooring connects all spaces and creates a beautiful texture within the space. the feeling of openness and the amount of light that this space gained is fabulous. the kitchen was design for maximum storage and functionality. the result of the renovation could not feel more inviting, welcoming and like a home.

after designATplay

after designATplay

before designATplay

before designATplay

the open concept

this view showcases the sheer volume of space we gained by removing all the separating walls and unifying the dining, living and kitchen. the ambiance of the space is fabulous and grand while maintaining an intimate and homey atmosphere. the kitchen features quartz counter and wood on the island. large heavy-duty drawer bases offer great and convenient storage and the amount of counter space offer several work areas. the tiled backsplash extends to the raised 11' ceilings behind the hood. the smooth finish of the sheetrock and grey feature wall with floating shelves give it a contemporary and modern feel. the stainless steel appliances and interior finish selections in this space make it feel like a custom kitchen.

after designATplay

after designATplay

before designATplay

before designATplay

the kitchen

throughout the process the kitchen has certainly been the center of attention. the relocation was essential to create the flow and feel that we wanted to achieve. this new layout and design makes the kitchen the hub of the home with ample seating, work spaces, high ceilings, recessed and accent lighting and design features throughout. the laundry room was designed with new flooring and a pantry was added behind the kitchen for additional storage. this is a multipurpose space that invites to cook, entertain, work, and just relax. the tremendous transformation is evident.

after designATplay

after designATplay

before designATplay

before designATplay

the feature wall

the living space was completely transformed by taking out walls, removing the potential 45 degree fireplace nook on the corner, and creating a beautiful focal point that anchors the space and hides all electronics. the featured art wall is a custom made wood creation made from reclaimed camphor from an old tobacco farm. we designed it to de-clutter the space and make it a focal point in the room which is fit to span from floor to ceiling and 6' in width. it accentuates the height of the space and makes the space feel even more spacious and open. this stunning feature becomes an art piece in itself and lends itself to the fresh, contemporary and unique design of this renovated home.

after designATplay

after designATplay

before designATplay

before designATplay

the master suite

the master suite renovation required some unique space planning. we scraped the ceiling off the popcorn and created an open bathroom concept by removing walls and enclosing the toilet in it's own space. the flow is beautiful and the atmosphere in the space is spa-like. the new 6' slider that allows access to the back deck floods the space with natural light that extends to the bathroom. the vaulted ceiling give it feeling of space and the accent wall anchors the bedroom. the bed was custom designed and built by designATplay and features drawers around the entire perimeter for storage. it's a multi-functional piece that is not just a sculptural elements but offers seating and indirect lighting underneath. the master suite also features a custom built walk-in closet with ample storage and different kind of organizers. 

after designATplay

after designATplay

before designATplay

before designATplay

the master bathroom

the most drastic transformation is the master bathroom. small and dark when we started out with this house, it has developed into a luxurious, spacious and serene oasis. we were able to include a generous walk-in shower, fit for two, a separate water closet and high end finishes throughout. the large format travertine tile is featured on the floor, shower walls and the wall behind the vanity. the glass panel creates one open seamless space. the bathroom also features a custom built vanity made from hickory flooring with push-to-open doors and drawers and open shelving for plenty of storage. the mirror is also custom built to match the vanity. The large vessel sink on the quartz counter offers plenty of counter space and sink access for two. the wall mounted faucet gives the space a clean and contemporary look. there is more built-in storage provided in the corner of the water closet for linens and toiletries. the new recessed LED lighting and accent lighting finish off the space and provide the warmth and relaxing atmosphere you would expect from a master bath.

after designATplay

after designATplay

before designATplay

before designATplay

outdoor living

the outdoor space was nonexistent when we first started on the renovation. one of the first things we did was add a deck along the entire backside of the house, accessed through the new 8' slider in the living room and also through a new 6' slider in the master bedroom. this deck offers a dining area and a private lounging area off the master suite. this addition is doing the design on the inside justice and creates seamless additional living space outside. there is no comparison to what it was before in terms of functionality, aesthetics and backyard appeal.