custom

dwell_well by Annabelle Guldner

Can't get enough of those stairs!  Check out these cool stair design ideas.
Even in a home they don’t just have to be a boring element that allows you to move up and down. Stairs can be so much more than that!
Rather than just a means for circulation stairs can be a focul point in a space and can serve different purposes like storage, hiding place, shelving and seating, work space. Embedded with these different functions it becomes an intentional sculptural volume that contributes to the overall feel and design of a home. Snap out of the ordinary and be playful!

#architecture #interiordesign #creativeprocess #architecturaldesign #homedesign #livewell#home #customhomedesign #designprocess #design #homeiswheretheheartis #creativity#custom #renovation #functionality #userfriendliness #intuitivedesign #simplicity #efficiency#efficientdesign #spaceplanning #art #sculpturaldesign #spatialdesign #stairdesign #stairs#stairwaytoheaven #createspace #experience

AT_play by Annabelle Guldner

A few revisions to the southern home which now features under the house parking! Being high off the ground the wooden vents were enlarged to keep the proportion of the home. We love the new curved stair and interior floor plan revisions that enhances the family's way of living. Excited to see it go up! 
#architecture #interiordesign #savannah #savannahgeorgia #historicsavannah#creativeprocess #design #architecturaldesign #homedesign #livewell #home #livingconcept#siding #brick #customhome #customhomedesign #designprocess #design #creativeprocess#homeiswheretheheartis #creativity #custom #familylife #spaceplanning #material#construction

1_1.jpg

bath_play by Annabelle Guldner

A total master bathroom and closet renovation of an awkwardly shaped master suite. The end result was stunning. More finished picture still to come! Travertine tile on a diagonal, travertine counters, marble mosaic shower floor, classic subway tile and custom design built-ins, featuring golden bronze fixtures and a custom 10' long vanity. The closets were designed and built to fit the highly specified storage demands of the client and turned out luxurious and functional, utilizing every inch of space. The free standing tub is a focal point in the corner embellished with reclaimed chandelier and corner built-ins. This transformation was phenomenal, from flowered wall paper to this spacious and serene master bath suite.

#interiordesign #architecture #creative#bathroom #bathroomdesign #modern#oasis #fresh #newliving #materiality #tile#marble #spaceplanning #design #remodel#renovation #customvanity #modern#traditional #open #atmosphere#savannahgeorgia #home#interiordesigner

furniture_play by Annabelle Guldner

This innovative entertainment center is made from old camphor slabs, reclaimed from an abandoned tabacco farm in GA. We designed and built this for a renovation project in Savannah. The new owners of the house loved it so much they wanted it to stay... we were sad to let it go! All electronics are hidden from view yet accessible and flexibly stored. HDMI and other outputs are cleverly hidden within a cavity on the side if need-be. This design was built in 4 parts to allow for easy transportation and installation. In this case it spans to 11' ceilings, anchoring the space and becoming a beautiful sculptural element. It definitely is a conversation piece!

#furnituredesign #woodworking #design #interiordesign #furniture #resuse #sustainabledesign #flexibility #reclaim #repurpose #sustainable #interiors #woodpassion#craftsmanship #quality #innovation #built #wood #custom #unique #multifunctional#flexibledesign #entertainment #sculpture #newideas #creative #reimagine #designwise #spaceplanning #art

bath_play by Annabelle Guldner

dwell_well by Annabelle Guldner

Wouldn't it be nice if your spices were in the exact right location when you cook? Within an arms reach and each and every one accessible and visible? Yes, it would be! Check out another great idea for spice storage in an underused and overlooked space in the kitchen - flush with your backsplash, hidden, no grease and dust layer on your containers and not taking up any valuable counter, drawer or cabinet space. They are right where you need them, when you need them! 

Integrated within the design of the kitchen and planned for ahead of time as a crucial component instead of an afterthought, this spice flip-out, recessed into the wall cavity is unobstructed and accessible. We love this elegant solution of a push-to-open flip-out, customizable in size and location. In this case it is hidden seamlessly within a glass backsplash on either side of the stove. The backsplash can be used for writing on; you can note the spice names on the glass and change it when need-be! Or leave a nice message for a loved one. A glass backsplash is great for durable and cleaning. Have a look at the pictures  of two different design solutions for a common problem in the kitchen! The  touch-to-open flip-out rack and the sliding panels that reveal recessed shelving in the backsplash! Let us know if you agree!