Winfield Kitchen_10.jpg

scandi vibes only

an unexpected and fun renovation infused this 60’s home with scandinavian vibes! this kitchen was expanded and opened up to maximize space and functionality. you wouldn’t think you could get a sizeable kitchen in the room we had to work with.

16

2022

weeks

year

20211111_130412.jpg
Winfield Kitchen_02_edited.jpg

after

before

the massive island overcrowded the kitchen causing some cabinets to not open completely.

we opened the space in two directions with extensive structural modifications. the result is a bright and spacious kitchen fit for gathering and preparing.

DSC06097.JPG
Winfield Kitchen_15.JPG

after

before

the kitchen was confined to one-half of the available space which limited its functionality and flow.

we took advantage of the entire space and relocated the patio door. the result is a long linear kitchen that allows multiple functions and people at a time.

DSC06115.JPG
Winfield Kitchen_03.JPG

after

before

this picture illustrates how closed-in and compartmentalized the kitchen was. the change in floor material further emphasized the separation of spaces.

the peninsula offers seating oriented towards the kitchen and backyard views by way of the new expansive 16’ long window. the custom-curved design of the peninsula is a feature that adds to the uniqueness of this sophisticated design.

DSC06110.JPG
Winfield Kitchen_09.jpg

after

before

the soffits and tall cabinets on both sides closed the kitchen in and made it feel dingy and dark. 

the new design without upper cabinets provides ample storage space and working spaces while keeping the kitchen inviting, open, and bright.

DSC06105.JPG
Winfield Kitchen_14.JPG

after

before

the old kitchen featured a brick pizza oven that was never used.

we refinished the brick and created a concrete wall look with a smooth finish. the new wall oven|microwave combo found a new home there and adds to the special character of this kitchen.

BEFORE FLOOR PLAN_edited.jpg
AFTER FLOOR PLAN_edited.jpg

after

before

The floor plan clearly shows how underused the existing space was.

the space has been transformed by eliminating a few walls and framing a new 16’ large window.

Winfield Kitchen_17_edited
press to zoom
Winfield Kitchen_16_edited
press to zoom
Winfield Kitchen_14_edited
press to zoom
Winfield Kitchen_08_edited
press to zoom
Winfield Kitchen_02_edited
press to zoom
Winfield Kitchen_01_edited
press to zoom
Winfield Kitchen_24
press to zoom
Winfield Kitchen_13
press to zoom
Winfield Kitchen_25_edited
press to zoom
Winfield Kitchen_15
press to zoom
Winfield Kitchen_12
press to zoom
Winfield Kitchen_05
press to zoom
Winfield Kitchen_04
press to zoom
Winfield Kitchen_11
press to zoom
Winfield Kitchen_06
press to zoom
Winfield Kitchen_10
press to zoom
Winfield Kitchen_09
press to zoom
Winfield Kitchen_20_edited
press to zoom
Winfield Kitchen_19_edited
press to zoom
Winfield Kitchen_03
press to zoom
Winfield Kitchen_23
press to zoom
Winfield Kitchen_07
press to zoom
Winfield Kitchen_21
press to zoom
Winfield Kitchen_22
press to zoom
AFTER FLOOR PLAN_edited
press to zoom
1/1